نت های(اسانس) تشکیل دهنده ادکلن ها - گروه مرکبات
پرتقال برگاموت
پرتقال برگاموت ( Citrus aurantium var. bergamia)) یک مرکبات کوچک و تقریباً به هر شکل است که روی درختان کوچک رشد می کند که به آنها ترنج معروف است. این تلاقی بین لیمو گلابی و پرتقال سویل یا گریپ فروت است. تولید ترنج بیشتر به منطقه Ioanion ، منطقه ساحلی استان Reggio Calabria ، در ایتالیا جنوبی محدود می شود ، جایی که خاک و شرایط آب و هوایی برای کشت آن بسیار مطلوب است. همچنین در ساحل عاج ، آرژانتین و برزیل نیز کشت می شود ، اما در هیچ یک از نقاط دیگر جهان با همان عملکرد و کیفیت ذات از بین نمی رود. برگاموت نام شهر برگامو ایتالیا است که در آن ابتدا روغن آن فروخته شد و به نمادی از کل منطقه و شهر تبدیل شده است. این میوه خوراکی نیست و برای تولید روغن اساسی آن کشت می شود. اسانس ترنج از پوست میوه رسیده بیان شده است و به دلیل طراوت شیرین آن ، در عطرها به مقدار زیادی مورد استفاده قرار می گیرد. روغن برگاموت همچنین برای اهداف طعم دهنده ، به عنوان مثال چای خاکستری ارل و به اصطلاح قطره آلته ، در تهیه شیرینی استفاده می شود و در واقع بیشتر مردم آن را از چای Earl Grey می شناسند. اما همچنین در بین عطرهای رایج بسیار رایج است ، که از هر نوع سبک بویایی که استفاده می کند ، استفاده می کند برای بسیاری از عطرها: سبک ، تازه ، شرقی ...
مشخصات بی نظیر
برگاموت به دلیل رایحه بسیار ظریف و پیچیده ، بسیار بیشتر از دیگر مرکبات ، "بهترین گل مرکبات" نامیده می شود. رایحه ای اسیدی و تازه ، ظاهراً ، اما همچنین تلخ ، میوه ای و ظریفانه با گل های تند و تند و تند و تند ، با یادآوری اسطوخودوس.
تاریخ
در مورد منشاء ترنج ، نتیجه عبور پرتقال تلخ با لیمو برای بعضی از افراد ، یا عبور پرتقال تلخ با آهک برای دیگران هیچ مدرک قطعی در دست نیست. آنچه مسلم است این است که درختان ترنج به مدت 600 سال در کالابریا ، منطقه ای کوچک بین ایتالیا و سیسیل رشد کرده اند. برگاموت در ابتدا مانند یک آهک به نظر می رسد ، اما وقتی به اندازه کامل رشد کرد ، مانند یک نارنجی زرد رنگ به نظر می رسد. گوشت خوراکی نیست ، اما ما می توانیم از پوست آن یک اسانس زیبا و با رنگهای اسیدی ، تلخ ، تازه ، میوه و گل استفاده کنیم.
از نظر اخلاقی ، نام "ترنج" نامگذاری شده در شهر ایتالیایی "برگامو" که مدتهاست در آن کشت می شود و در آنجا روغن اول آن فروخته می شود. بنابراین به نمادی از شهر و منطقه برگاموت تبدیل شده است. زبان عربی که عبارت "beg-armûdi" به معنی "گل پروردگار" است ، ممکن است پیوندی به تاریخ آن باشد ، با توجه به اینکه ممکن است مورها کسانی باشند که ترنج را در اروپا معرفی کنید.
پرتقال تلخ
پرتقال تلخ ، همچنین به عنوان پرتقال سویل (پرتقال Bigarade) نیز شناخته می شود ، یکی از انواع پرتقال و یکی از مهمترین مرکبات است که در صنعت عطرهای مدرن مورد استفاده قرار می گیرد. پرتقال تلخ منبع اصلی شکوفه های نارنجی و عصاره های نورولی است که به دلیل رایحه دلپذیر و عطر مرکبات عالی و شیرین تلخ و شیرین بسیار عالی و ارزنده است. پرتقال تلخ در مناطق گرم جهان رشد می کند ، اما بهترین کیفیت روغن از پوست از پرتقال اسپانیایی و گینه از پوست ساخته می شود. بوی پرتقال تلخ تازه ، ترش و گرم و تلخ است.
پرتقال تلخ از شمال شرقی هند و مناطق خاصی از چین و میانمار سرچشمه می گیرد. این میوه تا قرن اول میلادی به سایر نقاط جهان رواج یافته است ، هنگامی که رومیان برای اولین بار شروع به کشت پرتقال تلخ کردند تا از آنها در داروهای طبیعی و به عنوان یک درمان خوشمزه استفاده کنند. با سقوط امپراتوری روم ، کشت پرتقال تلخ مدتی در اروپا مبهوت شده است. این اعراب بودند که همه راه خود را به اسپانیا گسترش دادند ، جایی که حتی امروز نیز رشد می کنند ، خیابان ها را دراز می کشند و عطر فوق العاده شکوفه های مرکبات تازه را می پراکندند. برخی از این درختان بیش از 600 سال قدمت دارند ، اما ظاهراً قدیمی ترین درخت تلخ نارنجی زنده که یکی از آنها در سال 1421 کاشته شد ، و هنوز هم در کاخ ورسای خارج از پاریس در حال رشد است.
وقتی قاره آمریکا کشف شد ، مردم اسپانیایی بذر پرتقال تلخ را به آمریکای شمالی ، یعنی فلوریدا و باهاما آوردند. فلوریدا امروزه به عنوان بزرگترین تولید کننده پرتقال در جهان شناخته می شود و شکوفه های معطر درخت نارنج به عنوان نمادهای ایالت فلوریدا ذکر شده است.
پرتقال تلخ عمدتاً برای تولید روغنهای اساسی مورد استفاده قرار می گیرد که در صنایع عطر و به عنوان طعم دهنده استفاده می شود. این نوع پرتقال مانند بقیه پرتقالهای معمولی قابل خوردن نیست ، اما اغلب از آن استفاده می شود به خصوص در تولید تلخ ، مربا ، مارمالاد و برای چاشنی چای ، از این فرآوری استفاده می شود. عصاره پرتقال تلخ سرشار از سینفرین است که به عنوان مهارکننده اشتها بسیار خوب شناخته شده است. پرتقال تلخ مدت زیادی است که به عنوان یک محرک و داروی گیاهی مورد استفاده قرار می گیرد ، اما مطالعات اخیر این ماده را با افزایش خطر مرگ زودرس ناشی از انفارکتوس میوکارد (حمله قلبی) مرتبط کرده است. امروزه ، گروه های مصرف کننده از جلوگیری از استفاده دارویی از میوه حمایت می کنند ، اما طرف شیرین آن هنوز هم در صنعت عطر حفظ شده و به هیچ وجه ضرری ندارد.
پرتقال تلخ نوعی میوه گرانبها برای همه عطرهای است که برای تولید شکوفه نارنج و نرولی مورد استفاده قرار می گیرد. شکوفه شکوفه نارنجی با حلالهای فرار به دست می آید ، در حالی که نورولی با تقطیر دقیق بخار از گلهای تازه برداشت شده به دست می آید. Neroli دارای رایحه ای بسیار زیبا و خوشبو کننده اما خوشبو از گل است که باعث می شود علاوه بر انواع ترکیبات گل ، ادو ادکلن و محصولات مراقبت از پوست ، آن را علاوه بر فوق العاده ای قرار دهد. شکوفه نارنجی مطلق یک مایع قهوه ای به شدت گلدار با رایحه ای ظریف و تازه است که از نزدیک شبیه به عطر طبیعی رایحه تلخ و نارنج تازه است. برگهای پرتقال تلخ و همچنین جوانه های گل برای تولید گلبرگ ، مقطر بخار هستند ، روغن اساسی که دارای رایحه نارنجی چوبی مایل به سبز است.
یکی دیگر از مشتقات پرتقال تلخ ، که واقعاً این علامت را در دنیای عطرها نشان می دهد ، روغن پرتقال تلخ است. این روغن دارای عطر مرکبات متمایز است که در جایی در وسط انگور شیرین پرتقال و تلخ قرار گرفته است. روغن پرتقال تلخ طعم خاصی به رایحه می بخشد و بیشتر در تولید ادکلن مورد استفاده قرار می گیرد. این جوهر از طریق فرآیند استخراج سرما از پوست پرتقال بدست می آید.
پرتقال خون
پرتقال خون انواع نارنجی شیرین رایج ، مرکبات سینسینس است . رنگ آنها از آنتوسیانین های قرمز مایل به بنفش ، یعنی رنگدانه های محلول در آب در میوه ناشی می شود. پرتقال های "بلوند" مانند ناف و والنسیا رنگ نارنجی خود را از رنگدانه های کاروتنوئیدی به دست می آورند. پرتقال های خون علاوه بر این حاوی چندین آنتوسیانین ، به طور عمده سیانیدین-3-گلوکوزید است. این ترکیب به رنگ سرخابی در بسیاری از میوه ها از جمله پوست سیب ، انواع توت قرمز ، گیلاس و تمشک رایج است. دانشمندان اخیراً دریافتند كه تمام پرتقالهای شیرین ژنهای اساسی برای تولید آنتوسیانینها را دارند ، اما این ژنها فقط در پرتقالهای خون عمل می كنند.
این سه رقم پرتقال خون متداول است: تاروکو ، سانگوینلو و مورو. برخی از ارقام دیگر مانند مالتی ، خانپور ، واشنگتن سانگوین ، روبی خون ، سرخ والنسیا ، خون بوریس ، پرتقال خون واكارو ، پرتقال خونی Entre Fina و غیره نیز کشت می شوند.
مورو به عنوان پر رنگ ترین میوه مرکبات شناخته می شود. میوه های آن دارای گوشت قرمز عمیق و پوست قرمز مایل به قرمز روشن است. میوه ها دارای طعمی قوی تر ، متمایز و شیرین با اشاره به تمشک هستند. رنگ مورو ناشی از جهش جوانه ارقام Sanguinello Moscato است. پرتقال های مورو دارای گوشتی قرمز و عمیق هستند که از رنگ نارنجی با رنگ یاقوت تا سوفون ، تا زرشکی روشن و تقریبا سیاه رنگ متغیر است.
یکی دیگر از ارقام پرتقال خونی به نام تاروکو دارای میوه های متوسط و دارای طعم دهنده ترین و شیرین ترین انواع مختلف است. به عنوان "نیمه خون" شناخته می شود زیرا گوشت به همان اندازه مورو و انواع دیگر در رنگدانه های قرمز برجسته نمی شود. دارای پوستی نازک نارنجی با لهجه های قرمز کوچک است. تاروکو به دلیل شیرینی و آبدار بودن یکی از پرتقال های پرطرفدار در جهان است.
Sanguinello همچنین انواع پرتقال خون است و دارای پوستی مایل به قرمز با گوشتی شیرین و لطیف است. این میوه دارای یک پوست جمع و جور ، زرد روشن با یک رنگ قرمز است. گوشت آن به رنگ نارنجی و دارای رگه های متعدد رنگی خون است.
اعتقاد بر این است که پرتقال های خون از چین یا دریای مدیترانه جنوبی منشا گرفته شده است ، جایی که از قرن 18 رشد یافته اند. آنها اکنون رایج ترین رقم نارنجی هستند که در ایتالیا پرورش می یابند. آنتوسیانین ها ، که رنگ نارنجی متمایز به آن می دهد ، فقط در صورت کمبود درجه حرارت در شب ، که در پاییز و زمستان مدیترانه ایده آل است ، رشد می کنند.
سیترون
سیترون که به عنوان مرکبات Medica نیز معروف است ، یک مرکبات معطر اما غیرقابل خوراکی است. میوه مرکبات معمولاً طولانی و با پوست چسبنده چرمی پوشانده شده است. رنگ مرکبات از سبز تا نارنجی و زرد متفاوت است. با داشتن یک خمیر خشک که حاوی مقادیر کمی آبمیوه است ، با بقیه گونه مرکبات مانند پرتقال یا لیمو فرق می کند. قرن هاست که از سیترون برای مقاصد پزشکی استفاده می شود (در مقابل اختلالات ریوی و معده و روده) و برای تولید اسانس ، که نه تنها بوی خوبی می بخشد بلکه خواص آنتی بیوتیکی نیز دارد.
مرکبات
مرکبات گیاهان گلدار خانواده Rutaceae هستند ، معمولاً همیشه سبز: لیمو ، پرتقال ، گریپ فروت ، آهک ، کامکوات ، پوملو و غیره.
کلمنتین
کلمنتین (Citrus x clementina) میوه ای از انواع ماندارین است که در اطراف مدیترانه و آفریقای جنوبی پرورش می یابد. اعتقاد بر این است که تلاقی پرتقال و نارنگی است. این درخت نیرومند است اما برای کسانی که فضای محدود دارند ایده آل است زیرا می تواند به عنوان یک بوته کوچک نگهداری شود اما میوه های زیادی را به همراه دارد. کلمنتین ها به طور کلی نسبت به برخی از گونه های دیگر که دارای برگ های بلند و پرپشت هستند ، تراکم بیشتری دارند. فوریت آن پراکنده و متوسط است. نمای بیرونی یک رنگ نارنجی عمیق با ظاهری صاف و براق است. کلمنتین به راحتی به هشت تا چهارده بخش بسیار آبدار از هم جدا می شود. از نظر ظاهری بسیار آسان مانند پوست نارنگی پوست کنده می شوند ، اما فاقد ترش و دانه های نارنگی هستند. کلمانتین همیشه از سایر انواع ماندارین متمایز نیست: در زبان آلمانی به طور کلی از آن به عنوان "ماندارین" و به زبان ژاپنی یاد می شود. میکان کلمنتین گاه به گاه به عنوان نارنگی الجزایر شناخته می شود.
داستان سنتی این است که "در اصل یک هیبرید تصادفی بود که گفته می شد توسط پدر Clément Rodier در باغ یتیم خانه خود در Misserghin ، الجزایر کشف شده است." داستان دیگری وجود دارد که ادعا می کند این هیبرید عمدا توسط کشیش الجزایر پیر کلمن ساخته شده است. بنابراین ، دقیقاً مشخص نیست که Clément the Clementine به چه کسی نامگذاری شده است. با این حال ، ادعاهایی وجود دارد که این امر در چین خیلی زودتر آغاز شده است.
روغن ضروری کلمنتین با بیان سرما از پوست خارجی استخراج می شود. دارای عطر مرکبات تازه و شفاف است. رایحه آن به اندازه یک ماندارین قرمز خوب ، پیچیده و چندلایه است اما شیرین تر است. این شیرینی دارای شیرینی نارنجی شیرین یا نارنگی ، اما لطیف تر و تقریباً لمس شده از گل به آن است. کلمنتین به راحتی با سایر روغنهای اساسی - بخصوص آنهایی که از خانواده مرکبات و گلها تشکیل می شود - به راحتی مخلوط می شود.
به عنوان روغن از نظر عاطفی قدرتمند ، از آن به عنوان یک ضد افسردگی ، برای آرامش اعصاب ، تسکین اضطراب و هراس و همچنین برای تقویت آرامش استفاده می شود. از نظر جسمی تمایل به آرام بخش است ، که با اثر آرامش بخش آن بر ذهن موافق است. برخی از مقامات آن را برای معالجه سریع ضربان قلب و بی خوابی توصیه می کنند. این ماده باید از رقیق و با احتیاط استفاده شود زیرا فتوتوکسیک است و باعث تحریک پوست می شود.
روغن کلمنتین در دستور العمل های مخلوط دئودورانت و اغلب به عنوان یک جزء عطر مورد استفاده قرار می گیرد .
آهک انگشت
آهک انگشت استرالیا (Citrus australasica ، که گاهی اوقات به آن آهک خاویار نیز گفته می شود) یک درختچه درخت فرسوده یا درخت کوچک جنگل های نیمه باران نیمه گرمسیری دشت و جنگل های بارانی در منطقه مرزی ساحلی کوئینزلند و نیو ساوت ولز ، استرالیا است. این میوه دارای میوه های خوراکی است که به عنوان یک محصول تجاری جدید بالقوه در حال توسعه است. طبق سیستم Swingle ، بخشی از جنس مرکبات نیست ، بلکه در یک جنس مرتبط Microcitrus است.
گریپ فروت
گریپ فروت ( مرکبات پارادیسی ( تنها مرکبات است که از دنیای قدیم سرچشمه نمی گیرد. لیموها ، پرتقالها ، ماندارینها و سایر مرکبات آبدار فوق العاده توسط کاشفان پرماجرا اروپایی به آمریکا آورده شدند ، اما گریپ فروت گونه ای نسبتاً جوان است که از اواخر قرن 18 کارائیب سرچشمه می گیرد. گریپ فروت احتمالاً یک ترکیبی طبیعی بین پوملو و پرتقال است که برای اولین بار در باربادوس پرورش داده شده است. امروزه این میوه ترکیبی به عنوان یکی از "هفت عجایب باربادوس" ذکر شده است ، که در آن هنوز مرکبات پارادیسی به عنوان "میوه ممنوعه" ذکر شده است .این نام جالب توجه توسط افراد محلی صورت نگرفته است ، بلکه توسط غیور گریفیت هیوز ، طبیعت گرای قرن 18 ، که در تلاش برای یافتن منشاء درخت دانش خیر و شر بود ، از باغ عدن بود. میوه های غیر معمول نارنجی که از شاخه های سرسبز سرسبز آویزان شده اند ، شبیه به سیب های طلایی کتاب مقدس - میوه ای با قول دانش است.
گریپ فروت برای اولین بار در دهه 1820 به فلوریدا معرفی شد ، جایی که هنوز هم بطور گسترده رشد می کند. ایالات متحده بزرگترین تولید کننده این میوه در جهان است و فلوریدا به تنهایی حدود 1/3 برداشت گریپ فروت در جهان را تولید می کند. این میوه شگفت انگیز در رنگهای مختلف وجود دارد ، از سفید کمرنگ تا قرمز یاقوت قرمز. آنچه برای همه گونه ها معمول است این است که آنها سرشار از آب میوه هستند و دارای طعمی تند و شیرین تا تلخ هستند. گریپ فروت اکثراً به صورت آب میوه یا به شکل آب میوه مصرف می شود. این گیاه به عنوان یکی از سالم ترین غذاهای جهان ، پر از مواد مغذی مفید ، آنتی اکسیدان ها و فیتوشیمیایی ها است.
روغن اساسی گریپ فروت از پوست میوه استخراج می شود. از لحاظ تاریخی به دلیل رایحه ای معطر شناخته شده است و در رایحه درمانی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. ترکیب روغن و خصوصیات حسی آن ممکن است با رقم متفاوت باشد. روش استخراج شامل فشار سرد پوستهای خارجی میوه ها است و مایع مایل به سبز و زرد رنگ متمایز با رایحه ای مرکبات تیز را تحویل می گیرد. بو شبیه روغن روغن نارنجی شیرین است اما کمی تلخ تر و گیاهی تر است. این روغن عمدتا برای طعم دهنده نوشیدنی های میوه و به عنوان یک ماده رایحه رایج مورد استفاده قرار می گیرد.
این ماده یکی از اصلی ترین عناصر موجود در طیف وسیعی از عطرها با خاصیت مرکبات خوب است. همانند بقیه یادداشت مرکبات ، گریپ فروت در نت های برتر عمدتاً قدرتمند است ، باعث استحکام و شروع تازه به ترکیب می شود و مقدمه ای سرزنده برای نت های میانی و پایه فراهم می کند. بسته به نوع گریپ فروت ، خاصیت بویایی روغن ممکن است از نت های تلخ و تیز انگور سفید ، گرفته تا ظریف های شیرین ، ظریف و ملایم انواع قرمز و صورتی متفاوت باشد. به تازگی ، تفاوت های ظریف گریپ فروت 'تلخ سبز-چوبی' در عطرها به عنوان تنوع موضوع ادو کلن کلاسیک رواج یافته و از آن برای ایجاد هر دو عطر زنانه و مردانه استفاده می شود.
حساکو
حساکو یک میوه ژاپنی است که شبیه پرتقال یا گریپ فروت است. این میوه دارای طعم و مزه ای شیرین اما طراوت ، کمی ترش و کمی تلخ است. این میوه از خارج به قطر نه یا ده اینچ دارد و به یک نارنگی بزرگ شباهت دارد. گوشت زرد پررنگ محکم و آبدار است و به بخش های مختلفی تقسیم می شود. Hassaku در سال 1860 از گریپ فروت و نارنگی طراحی شده است.
کومکات
کومکات یک درخت کوتاه با میوه های نارنجی شبیه به نارنجی است اما از نوع بیضی شکل است. طعم آن بسیار ترش است.
لیمو
لیمو یک درخت خار خار کوچک با میوه های مرکبات زرد روشن است که در کلیه مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری جهان کشت می شود. لیمو از خاورمیانه سرچشمه می گیرد و احتمالاً مدتی در قرون وسطی به اسپانیا و آفریقا آورده شده است. لیمو که امروزه مصرف می کنیم یک گونه کشت شده و به احتمال زیاد ترکیبی بین آهک و مرکبات است. این میوه زرد بیضوی به دلیل داشتن آب ترش ، سرشار از اسید سیتریک یکی از سالم ترین غذاهای جهان است. طعم متمایز لیمو باعث می شود آن را به عنوان یک ماده اصلی در بسیاری از ظروف در غذاهای مختلف از سراسر دنیا ، و یک داروی طبیعی عالی برای بیماری های مختلف به حساب آورد.
در جنوب و جنوب شرقی آسیا از لیمو به عنوان پادزهر برای سموم مختلف استفاده می شد. خاصیت ضد عفونی کننده آن از زمان های بسیار قدیم برای مردان شناخته شده بوده است و از مدتها پیش از این لیمو برای کمک به درمان زخم ها و برطرف کردن هر نوع بیماری استفاده می شده است. در اروپا ، مردم در قرن اول میلادی با لیمو آشنا شدند ، حتی اگر لیمو تا اواسط قرن پانزدهم کشت نشده باشد.
در سال 1493 ، کریستوفر کلمب بذرهای لیمو را به کارائیب آورد و فتح اسپانیایی در سراسر قاره آمریکا به گسترش بذر در سراسر قاره ها کمک کرد. استفاده گسترده از لیموها در پخت و پز و طعم دادن به آن از قرن 18 و 19 آغاز شد که آزمایش های جیمز لیند روی ملوانان مبتلا به اسکوریو اهمیت رژیم غذایی سرشار از ویتامین C را نشان داد.
رایحه فوق العاده لیمو به طور گسترده ای در آروماتراپی مورد استفاده قرار می گیرد. ادعا می شود روغنهای اساسی لیمو باعث تحریک فعالیت کبد و لنف ، سم زدایی و انرژی بدن می شوند. سالهاست که روغن اسانس حاصل از پوست لیمو در تقویت کننده سیستم ایمنی بدن در آروماتراپی استفاده می شده است ، اما تحقیقات علمی اخیر نشان داده اند که به هیچ وجه بر ایمنی انسان تأثیر نمی گذارد.
بادرنجبویه
مرهم لیمو که به melissa officinalis نیز معروف است ، گیاهی چند ساله در خانواده نعنا است. از مرهم لیمو تا قرون وسطی به عنوان یک گیاه آرامش بخش استفاده می شد که باعث خواب می شود ، اضطراب را کاهش می دهد ، به مدیریت استرس و بهبود وضعیت کلی کمک می کند. این طرح بومی اروپا است ، تا 2 متر ارتفاع دارد و با گل های زرد کوچک آن که بین برگ ها و ساقه در حال رشد است ، به راحتی قابل تشخیص است. برگها بسیار معطر و خوشبو هستند و هنگامی که بین انگشتان مالیده می شوند عطر ترش و شیرین و لیمو مانند دارند.
درخت لیمو
درخت لیمو یک درخت کوچک همیشه سبز است که بومی آسیا است. درخت لیمو به دلیل میوه زرد خود که سرشار از آب تازه و شاداب کننده است ، رشد می کند که یک ماده اصلی در بسیاری از نوشیدنی ها و غذاها است. درخت لیمو در قرن اول میلادی ، در دوران روم باستان وارد اروپا شد و در سال 1493 توسط کریستوفر کلمب ، در قاره آمریکا معرفی شد. در روزهای اولیه ، لیمو به طور عمده به عنوان گیاه زینتی و برای دارو استفاده می شد ، اما امروزه از آن استفاده می شود. در آروماتراپی ، برای پاکسازی ، به عنوان یک دئودورتر و حتی برای تولید برق برای "باتری های لیمو" کم مصرف.
لیمو وربنا
لیمو وربنا گیاهی گلدار است که به عنوان یک درختچه 2-3 متر ارتفاع رشد می کند. نام گیاه شناسی گیاه Aloysia citrodora است و متعلق به خانواده verbena Verbenaceae است. این گیاه دارای برگهای بلند و براق است که هنگام مالیدن رایحه ای شبیه به لیمو ایجاد می کند. لیمو وربنا در اواخر بهار یا اوایل تابستان شکوفا می شود ، هنگامی که گل های سفید یاس بنفش در امتداد ساقه ظاهر می شوند. برگهای این گیاه معمولاً برای طعم دهنده ماهی و مرغ ، برای مارینادها ، پانسمان ها و نوشیدنی های مختلف استفاده می شود.
آهک
آهک یک میوه مرکبات شبیه به لیمو سبز است. در جنوب آسیا ، فلوریدا ، مکزیک و ایتالیا رشد می کند. بوی آن خشک تر ، سبک تر و شیرین تر از لیمو است. آهک یکی از مؤلفه های اصلی کوکا کولا است.
لیتسی کوببا
لیتسی کوببا یک درختچه همیشه سبز یا درخت بومی چینی است. اسانس از میوه ها و گاهی برگ ها استخراج می شود. روغن دارای بوی شبیه لیمو است.
پرتقال ماندارین
پرتقال ماندارین یک میوه مرکبات آبدار است که به نام ماندارین یا ماندارین نیز شناخته می شود. نام گیاه شناسی این گیاه گرمسیری و نیمه گرمسیری ، مرکبات است . ماندارین ها از چین سرچشمه می گیرند ، جایی که از لحاظ تاریخی به عنوان سمبل خوشبختی قلمداد می شده اند و در جشن های سال نو چین معنای مقدس مقدس دارند.
امروزه پرتقال نارنگی در کلیه کشورهای منطقه مدیترانه و همچنین در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری جهان کشت می شود. آنها در قرن 10th در سراسر آسیا گسترش یافتند ، و در اوایل قرن 19 به اروپا رسیدند و در سال 1882 در ایالات متحده موجود شدند ، هنگامی که شش میوه از ماندارین "شاه" از سایگون به کالیفرنیا ارسال شد.
چندین نوع مختلف از این میوه وجود دارد و برخی از محبوب ترین آنها ماندارین (از چین) ، نارنگی (نامگذاری شده توسط تانگیه ، شهری در شمال مراکش ، جایی که ماندارینها برای اولین بار از چین وارد می شدند) ، دنسی ، کلمنتین و ساتسوما. (از ژاپن). به طور کلی ، پرتقال ماندارین بسیار شیرین تر از سایر اقوام مرکبات آنها است ، اما طعم آنها از نظر مرتب سازی متفاوت است و ممکن است از بسیار شیرین تا تقریباً پر ادویه و ترش متغیر باشد. پرتقال ماندارین با پوست پرتقال روشن خود که به راحتی پوست می شود ، جدا می شود و بخش های داخلی گوشتی پر از آب میوه های شیرین.
این میوه در درجه اول به صورت غیرقانونی خورده می شود ، اما به عنوان یک افزودنی خوشمزه به سالاد ، غذاهای اصلی و دسر نیز مناسب است. اسانس نارنج نارنگی که از پوست آن استخراج می شود بسیار معطر و سرشار از عطر و طعم است ، بنابراین به عنوان ماده طعم دهنده در آب نبات ، بستنی ، آدامس ، نوشیدنی های گازدار ، لیکور و کالاهای نانوایی استفاده می شود.
در طب سنتی چین از پوست خشک این میوه برای تنظیم جریان انرژی-زندگی یا چی استفاده می شود که یک اصل فعال همه موجودات زنده است. فیلسوفان طبیعی قدیمی چینی از پوست برای تحریک هضم سالم ، معالجه مشکلات شکمی و کاهش خلط استفاده می کردند. در آیورودا از پرتقالهای نارنگی برای تحریک اشتها ، تسکین تشنگی ، کمک به ترشحات خلط و جلوگیری از اختلالات دستگاه گوارش استفاده می شود.
در فرهنگ سنتی چینی ، شکل و رنگ ماندارین ها نمادی از خورشید است و با اصل یانگ ، نیروی مثبت و مولد طبیعت در ارتباط است. بنابراین ، پرتقال ها نمادی از سال نو و تغییرات مثبت مورد انتظار هستند. چند هفته قبل از سال نو ، گیاهان گلدان پر از پرتقال نارنگی برای فروش در بازارهای گل عرضه می شود تا در فصل تعطیلات یک دکوراسیون داخلی ایده آل برای دکوراسیون ایجاد شود. در کانتونی ، پرتقال ماندارین روده نامیده می شود، که می تواند به عنوان "درخت خوش شانس" ترجمه شود. مردم چین پس از سنت جدید باستانی جدید ، یک جفت پرتقال نارنگی ، همراه با پاکت قرمز با پول ، در کنار بالش هر کودک در خانه ، در جعبه ای با رسم های سال نو و بالاتر از ظرف برنج خانواده قرار می دهند. آنها معتقدند که این امر ثروت خوبی را برای خانه و ساکنان آن به ارمغان می آورد.
نرولی
نرولی شکوفه نارنج یک تقطیر معطر از گل تازه و تلخ نارنج است. این پرتقال که به نام پرتقال ترش نیز شناخته می شود ، معمولاً بیش از حد ترش است تا از دست آن لذت نبرد ، اما همین تلخی بسیار مشابه باعث می شود این نوع پرتقال بسیار معطر تر از بقیه انواع پرتقال باشد. تقریباً از تمام قسمت های پرتقال تلخ برای تولید مواد زیبا و معطر برای صنعت عطر استفاده می شود: روغن اسانس از پوست میوه گرفته می شود ، از برگهای نارنجی در تولید روغن Petitgrain استفاده می شود ، در حالی که گلهای ظریف سفید در تولید خدمت می کنند. از Neroli و Blossom Blossom مطلق است.
درخت پرتقال نارنج ( Citrus aurantium ) به طور گسترده در مناطق غربی هند ، شرق آفریقا و هیمالیا پرورش می یابد. اسپانیایی ها در اواسط دهه 1500 میلادی پرتقال ترش را به خیابان آگوستین ، فلوریدا ، آوردند. تا سال 1763 ، پرتقالهای ترش از سنت آگوستین به انگلستان صادر می شدند و زمینه را برای آنچه امروز فلوریدا است- یکی از بزرگترین تولیدکنندگان پرتقال در جهان - فراهم می کند. این ایالت حتی از 5 مه 1909 از شکوفه نارنجی به عنوان سمبل رسمی ایالتی استفاده کرده است. در طول شکوفه نارنجی ، در بهار ، میلیون ها گل سفید مومی لطیف ، هوا را در سراسر مرکزی و جنوبی فلوریدا معطر می کنند. یکی از معطر ترین گلها ، شکوفه های نارنجی ماده ای ضروری در صنعت عطر هستند.
گلهای نارنجی از زمان های چین باستان در سنت های عروسی مورد استفاده قرار گرفته است. در سنت چینی ، گلهای نارنجی همه پاکی ، بی گناهی و فضیلت اخلاقی بودند ، اما همچنین نمادی از ثمربخشی و باروری بودند. عروسهای همه ملل همیشه در روز عروسی خود نوعی تزئین گل را پوشیده اند و سنت استفاده از گلهای نارنجی از زمان شرقی و جنگهای صلیبی از شرق به اروپا رواج یافته است. دوشیزگان از گلهای نارنجی تازه برای تزیین موهای خود در روز عروسی خود استفاده کرده اند و این رسم به حدی گسترده بود که بیان "t o mbledh blossoms orange" با شروع به معنی "جستجوی همسر" مفهوم کاملاً متفاوتی گرفت .
گلهای معطر نارنجی تلخ در تولید عصاره نارنجی و عصاره های نارلی استفاده می شود. حتی اگر این نت های معطر دارای ویژگی های مختلف بویایی باشد ، تنها چیزی که آنها را از دیگری متمایز می کند ، فرایند متفاوت استخراج است. این مثال به وضوح اهمیت فن آوری مورد استفاده در تولید مواد اولیه را نشان می دهد زیرا این دو ماده حتی از یک نوع گل نیز سرچشمه می گیرند ، دارای خواص کاملاً متفاوت هستند. شکوفه نارنجی مطلق با استخراج حلال به عنوان بتن بدست می آید ، و با استفاده از شستشوی و فیلتر کردن الکل به صورت مطلق به دست می آید. نرولی با تقطیر بخار گلهای تازه چیده شده بدست می آید.
روغن نرولی دارای رایحه ای معطر زیبایی است که کمی به سمت خرده سبز تازه و سبز خم می شود. از طرف دیگر شکوفه نارنجی مطلق ، رایحه ای عمیق تر و شیرین دارد که بوی سبزی از گل های تازه را به شدت یادآوری می کند. مسموم کننده و پرتحرک ، احساس نزدیکی به رایحه گل یاس دارد (و در حقیقت برخی از اجزای شیمیایی رایج را با این گل ، به عنوان مثال متیل آنترانیلات ، به اشتراک می گذارد ).
شکوفه نارنجی مطلق در بسیاری از انواع مختلف عطرها و به ویژه در ادکلنها ، کپسولها ، کهربا ، دسته گلها و گلهای شرقی سنگین استفاده می شود. این زیبایی تمام یادداشتهای مرکبات دیگر را تکمیل کرده و به عنوان یک ماده طبیعی طبیعی عمل می کند ، در حالی که عطر واقعی خود را حفظ می کند ، باعث می شود ترکیب اصلی دوام بیشتری داشته باشد.
نارنجی
پرتقال یک میوه مرکبات و ترکیبی بین پوملو و نارنگی است. این درخت گلدار همیشه سبز رایج ترین میوه درخت در جهان است. این درخت همچنین به نام پرتقال شیرین نیز شناخته می شود ، میوه ای هسپریدیم میوه ای شیرین و خوشمزه را تهیه می کند ، که در واقع نوعی توت است. معمولاً میوه پرتقال به دست آمده یا برای استخراج آب پرتقال فرآوری می شود.
حتی اگر پرتقال ما را به یاد جزایر گرمسیری دوردست و جنگلهای بارانی عجیب و غریب ، پرتقال شیرین در طبیعت رخ نمی دهد. این گونه ترکیبی برای اولین بار در جنوب چین کشت شده و اروپایی ها در قرن یازدهم با آن آشنا شدند و از آن به طور گسترده برای مقاصد پزشکی استفاده می کردند. تاجران ایتالیایی در اواسط قرن 15th بذر را به منطقه مدیترانه گسترش داده اند و از آن زمان پرتقال شیرین به سرعت در سراسر جهان گسترش یافته است و به سرعت به عنوان یک میوه آبدار خوشمزه پذیرفته می شود. ملوانان قاره قدیم برای جلوگیری از اسكروب - همانطور كه دزدان دریایی كارائیب از لیمو و برنج استفاده می كردند ، پرتقال را در طول مسیرهای تجاری خود کاشتند تا از نوشیدنی الكلی مورد علاقه خود (و یك داروی طبیعی) به نام گروگ استفاده كنند. مردم قاره آمریکا که تازه کشف شده اند ، شایعه رم را به اروپا قدیمی معرفی کرده اند ، در حالی که اروپایی ها (خود کریستوفر کلمب!
محبوب ترین محصول تهیه شده از پرتقال ، آب پرتقال است که از گوشت تازه آب میوه و فشرده شده میوه حاصل می شود. یکی از گرانبها ترین محصولات فرآورده های آب میوه ، روغن شیرین پرتقال است که با سرد کردن پوست معطر تولید می شود. روغن پرتقال شیرین عمدتاً از d-limonene تشکیل شده است ، ترکیبی که عطر و بوی تازه و شیرین قابل تشخیص را به همه میوه های مرکبات می بخشد. روغن پرتقال شیرین ، محصولی از مرکبات sinesis ، دارای بوی دلپذیری شیرین ، میوه ای ، تازه و تیز است که باعث می شود آن را به یکی از رایج ترین مواد معطر در صنعت عطرها بویژه در رایحه های گل و کلن تبدیل کنید.
انواع مختلفی از پرتقال وجود دارد و هر یک از آنها خاصیت بویایی مختلفی دارند. پرتقال تلخ ، پرتقال خون ، شکوفه های نارنجی و نارنگی نارنگیبیشتر در ترکیبات معطر یافت می شوند. شکوفه نارنج و نرولی از گلهای درخت نارنج تلخ (که به نام نارنج سویل یا مرکبات آورانتیوم نیز شناخته می شود) استخراج می شوند. تنها تفاوت بین آنها این است که شکوفه نارنج با استفاده از حلالهای فرار استخراج می شود ، در حالی که نرولی ها با بخار تقطیر می شوند. Neroli دارای رایحه ای بسیار زیبا و خوشبو کننده اما خوشبو از گل است که باعث می شود علاوه بر انواع ترکیبات گل ، ادو ادکلن و محصولات مراقبت از پوست ، آن را علاوه بر فوق العاده ای قرار دهد. یکی دیگر از مشتقات نارنجی تلخ ، روغن پرتقال تلخ است که عطر مرکبات خاصی دارد که در جایی در وسط انگور شیرین و انگور تلخ قرار گرفته است. برگهای پرتقال تلخ و همچنین جوانه های گل برای تولید گلبرگ ، مقطر بخار هستند ، روغن اساسی که دارای رایحه نارنجی چوبی مایل به سبز است.
نارنگی
این واریانس به شدت نارنجی به رنگ نارنگی به نام بندر Tangier of Tanger )فرانسوی) در مراکش ، از آنجا در سال 1841 برای اولین بار به اروپا صادر شد. در ابتدا این میوه "نارنج نارنگی" (دقیقاً مانند "نارنج نارنگی") نامیده می شد ، اما پس از آن این نام فقط به منظور نارنگی بود. نارنگی همان میوه ماندارین است که فقط در مراکش کشت می شود.
یوزو
مردم ژاپن مرکبات را کمتر و به ویژه یوزو قدردانی می کنند. میوه یوزو تا اواخر ماه دسامبر رسیده و با روح زمستان برای مردم ژاپن همراه است.
در روز انقلاب زمستانی (تاجی) ، ژاپنی ها یک حمام سنتی با میوه یوزو را در آن می گیرند. به این آیین yuzuyu یا yuzuburo گفته می شود. میوه ها مانند جوجه های زرد رنگ در آب شناور می شوند و از عطر مرکبات خاص آنها بیرون می روند.
در نظر گرفته می شود که میوه yuzu انرژی درخشان خود را به اشتراک می گذارد ، چشم را خوشبو می کند ، پوست را نرم می کند ، جریان خون را بهبود می بخشد ، عضلات را شل می کند و باعث می شود جوان تر به نظر برسید و احساس جوانی کنید.